ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму 65-річний активіст оголосив голодування в знак протесту проти рішення суду

Асана Чапуха відправили під арешт в СІЗО на два місяці.

У Криму 65-річний активіст оголосив голодування в знак протесту проти рішення суду
Фото: Крымская правозащитная группа

65-річний кримський татарин Асан Чапух, обвинувачений у так званій справі про вимагання оголосив голодування на знак протесту проти рішення Верховного суду Криму, підконтрольного Росії.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Суддя Петюшева відхилила апеляційне клопотання захисту активіста на рішення Київського райсуду про призначення Чапуху запобіжного заходу у вигляді утримання в СІЗО на два місяці, до 15 січня 2018 року.

Адвокат активіста Айдер Азаматов попросив призначити йому домашній арешт, зважаючи на вік, стан здоров'я і тяжкі умови утримання в СІЗО.

Нагадаємо, 23 листопада окупаційна влада провела серію обшуків у будинках кримськотатарських активістів. Зокрема силовики обшукали будинок Бекіра Дегерменджі, батька фігуранта "справи 26 лютого" Мустафи Дегерменджі, в селі Грушівка під Сімферополем. Ще один обшук пройшов у Грушівці в будинку активіста кримськотатарського національного руху Кязіма Аметова, а в селі Південне під Феодосією - в активіста кримськотатарського національного руху Ельміри Газієвої за її відсутності. Повідомлення про обшук надійшло також із Сімферополя.

Після обшуків затримали Бекіра Дегерменджі, Асана Чапуха, Кязіма Аметова. Управління ФСБ Росії в анексованому Криму звинуватило активістів у "вимаганні в особливо великому розмірі у громадянина Туреччини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram