ГоловнаПолітика

У Раді ініціювали відставку Соболєва з посади голови антикорупційного комітету

Він вважає, що це пов'язано із ситуацією навколо аудитора НАБУ.

Десять провладних членів антикорупційного комітету Верховної Ради зажадали винести на його сьогоднішнє засідання питання про відкликання опозиціонера Єгора Соболєва з посади голови комітету.

Про це йдеться у зверненні до Соболєва, яке той виклав у своєму фейсбуці. Його підписали десять із 24 членів комітету: Юрій Савчук, Костянтин Матейченко, Михайло Ланьо, Юрій Тимошенко, Тетяна Ричкова, Ігор Артюшенко, Юрій Буглак, Олег Барна, Андрій Немировський, Іван Мельничук.

Фото: facebook.com/IegorSoboliev

Соболєв припускає, що це пов'язано із ситуацією навколо призначення аудитора НАБУ від Верховної Ради. "Усе чесно. Я п'ятнадцять місяців заважав Порошенку і Ко призначити залежного аудитора НАБУ, за допомогою якого вони збираються розправитися з командою Артема Ситника", - заявив він.

Нагадаємо, згідно зі ст. 26 Закону "Про Національне антикорупційне бюро України", щорічно проводиться незалежна оцінка ефективності діяльності агентства, у тому числі шляхом випадкового аудиту кримінальних проваджень. Цей аудит проводить комісія з трьох осіб, яких щорічно визначає президент, Верховна Рада і Кабмін. Незадовільні результати аудиту можуть стати підставою для звільнення керівництва НАБУ.

Поки що свого представника призначив лише Кабмін.

21 березня 2017 року Верховна Рада забракувала кандидатів Найджела Брауна і Роберта Сторча, які були запропоновані їй профільним комітетом. 13 червня 2017 року було відхилено також кандидатуру Олександри Яновської.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram