ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві спіймали серійних клофелінників

18-річна жінка і 35-річний чоловік пригостили киянина "підготовленим" пивом.

Поліція Києва затримала чоловіка і жінку, які знайомилися на вулицях з людьми, пригощали їх напоями з клофеліном і обкрадали.

18-річну жительку Сумської області та 35-річного жителя Закарпаття спіймали після заяви 54-річного мешканця Голосіївського району. Зловмисники на ринку пригостили чоловіка пивом, він почав непритомніти, а нові знайомі, погрожуючи ножем, відібрали в нього мобільний телефон, гроші та куртку, повідомляють на сайті поліції Києва.

Під час обшуку у квартирі чоловіка правоохоронці вилучили таблетки і квитанції з ломбардів, куди він здавав украдені речі. Жителя Закарпаття раніше притягували до кримінальної відповідальності за пограбування та втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність.

Він зізнався, що впродовж півроку періодично підсипав потужні засоби в напої новим знайомим. Постраждалі непритомніли, а він разом зі спільницею обкрадав постраждалих.

18-річна спільниця злочину додала, що вони вчинили близько десяти розбійних нападів, після чого здали викрадені речі в ломбарди.

Відкрито кримінальні провадження за декількома частинами статті 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Суд обрав затриманим запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

За вчинення серії злочинів фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram