ГоловнаСуспільствоЖиття

Підозрюваним у справі про стрілянину в Княжичах суд призначив примусову психіатричну експертизу

Рішення суду підлягає негайному виконанню.

Підозрюваним у справі про стрілянину в Княжичах суд призначив примусову психіатричну експертизу
Фото: knk.media

Печерський районний суд Києва призначив примусову психіатричну експертизу поліцейським Роману Мариновському і Андрію Курті, підозрюваним у причетності до перестрілки в Княжичах Київської області.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Зазначається, що 6 та 7 вересня до співробітника загону спецпризначення КОРД Андрію Курти і до заступника начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського районного відділу поліції Києва Романа Мариновського застосували запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Термін дії запобіжного заходу для підозрюваних продовжено до 1 січня 2018 року, а термін розслідування кримінального провадження - до 28 лютого 2018 року.

Під час досудового розслідування було отримано дані про те, що Курта, незважаючи на тривалий досвід військової служби, незважаючи на досить хороші погодні умови, без зрозумілих причин скоїв з автомата Калашникова щонайменше 3 прицільних постріли з вікна службового автомобіля поліції охорони в Княжичах. Водночас автомобіль поліції охорони перебував на відстані не більш ніж 1 метра від нього і освічувався фарами поліцейського автомобіля Volkswagen Transporter.

Генпрокуратура стверджує, що Маринівський незаконно дав вказівку своїм підлеглим і співробітникам КОРД відкрити вогонь по машині поліції охорони і сам здійснював постріли в її бік. Таким чином, у слідства виникла необхідність встановлення розладів психічної діяльності (затьмарення свідомості, порушення сприйняття, мислення, волі, емоцій, інтелекту чи пам'яті) у підозрюваних поліцейських.

Генпрокуратура просила суд призначити стаціонарну психіатричну експертизу, і суд 28 листопада надав слідчому дозвіл на примусове притягнення підозрюваних до проведення амбулаторної психіатричної експертизи на термін не більш ніж два місяці.

Експертиза буде проводитися експертами Київського міського центру судово-психіатричної експертизи (Київ, вул. Кирилівська, 103-А).

Рішення суду підлягає негайному виконанню.

Як повідомлялося, 30 серпня Генеральна прокуратура повідомила про підозру 3 поліцейським, відповідальним за застосування зброї в Княжичах Київської області.

4 грудня 2016 року під час перестрілки в Княжичах загинули 5 поліцейських: 2 співробітники поліції охорони, 2 оперативних працівники поліції Києва і 1 боєць загону спецпризначення КОРД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram