ГоловнаСуспільствоЖиття

Фото дня. Поховання "Бані"

Фото: Макс Левін

Холодний листопадовий вітер, хрести і трава вкриті кіркою льоду. В тумані повільно суне процесія - дерев’яний хрест, прапор батальйону "Донбас", 20-30 людей, половина у військовій формі. Вітаються один з одним тепло і сумно - ще один поганий привід побачитися. 

Краснопільське кладовище на околиці Дніпра. 29 листопада. Холодні ряди хрестів, де-не-де з прізвіщами-іменами. Між ними - "Невідомі захисники України". Ще одна яма - в продовження одного з рядів.

Саша Сухінін з позивним "Баня" загинув 23 листопада поблизу Кримського на Луганщині. Його тіло бойовики передали українській через кілька днів.

"У бою з ворожою ДРГ від несумісних з життям поранень живота загинув і переселенець з Донбасу. Сержант Олександр Сухінін на позивний “Баня" був командиром гранатометного відділення в роті "Донбас", - сухе повідомлення прес-служби 16 батальйону 58-ї бригади.

Олександр родом з окупованої тепер Макіївки. Він не прийняв "русский мір", пішов на захист держави. 

"Буду на війні стільки, доки не зайду додому вільно", – пригадує побратим загиблого Сергій Недашківський. 

Після короткої молитви і гімну України священик нагадує:

"Ми є народ! Український народ, який любить свою землю і буде захищати її будь-якою ціною. Слава Україні!".

"Це один з кращих бійців, один з кращих людей, яких я бачив у житті, якщо говорити про людські якості. Саша Сухінін – це величезна втрата. Ця людина – громадянин України, людина патріотична", – каже побратим загиблого Олександр Олексієнко.

Грудки землі падають на труну, далі - декілька хвилин роботи лопатами і в рядку могил з’являється новий, свіжий хрест.

Листопад 2017 року, 3 роки російсько-української війни. 

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram