ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ закликала бойовиків "ДНР" звільнити журналіста Асєєва

"Журналісти повинні мати можливість безперешкодно виконувати свою роботу".

ОБСЄ закликала бойовиків "ДНР" звільнити журналіста Асєєва
Фото: zn.ua

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив глибоку стурбованість з приводу утримування на непідконтрольних Києву територіях Донбасу українського журналіста і блогера Станіслава Асєєва (Васіна).

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу ОБСЄ.

"Я закликаю всіх причетних негайно звільнити Станіслава Асєєва... Журналісти та інші співробітники медіа повинні мати можливість вільно висловлювати свої погляди і безперешкодно виконувати свою роботу", - заявив Дезір.

В ОБСЄ нагадали, що Асєєв є співробітником Української служби радіо "Вільна Європа/Радіо Свобода". Він зник на початку червня 2017 року в окупованому Донецьку. Нагадаємо, Станіславу Асєєву 27 років. Незважаючи на окупацію Донецька бойовиками "ДНР", він не покидав міста і під псевдонімом "Васін" публікувався в українських ЗМІ. На початку червня Асєєв зник.

У Службі безпеки підтвердили зникнення журналіста в Донецьку і повідомили, що востаннє він виходив на зв'язок ще 2 червня.

14 липня правозахисна організація Human Rights Watch отримала інформацію про те, що Асєєв перебуває під вартою "силових структур" "ДНР".

27 липня Російський союз журналістів отримав листа від "ДНР", в якому йдеться, що Асєєв перебуває під арештом в очікуванні розслідування. Терористи звинувачують його у "шпигунстві".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram