ГоловнаСуспільствоЖиття

Балицька про Сінний: "М'яч на полі президента і прем'єра"

Активісти, які виступають проти незаконної забудови колишнього ринку в центрі Києва, зазнають систематичних атак, зокрема, правоохоронців.

Балицька про Сінний: "М'яч на полі президента і прем'єра"
Фото: kmr.gov.ua

Борці з корупцією в Україні сьогодні зазнають тиску і переслідування правоохоронних органів. Про це в головній темі номера "Цькування борців з корупцією" пише журнал "Новий час". Як працює система цькування, журналісти продемонстрували, зокрема, на прикладі активістки і депутата від Київради ("Самопоміч") Ольги Балицької, яка бореться з незаконною забудовою Сінного ринку в центрі Києва.

У квітні цього року група невідомих влаштувала під вікнами будинку Балицької імпровізований "похорон", де протягом години під звуки оркестру у вихідний день її "відспівували".

"Коли згодом депутат від "Самопомочі" зажадала залучити учасників "дійства" до відповідальності за погрозу вбивством, прокуратура заблокувала слідство. І наказала самій Балицькій пройти психологічну експертизу. Причому зробити це не раніше 2018 року", - йдеться в матеріалі.

Пізніше правоохоронці прийшли до Балицької з обшуком - "за сумнівними мотивами". Також депутат потрапила до списку 20 осіб, відібраних серед чиновників всієї України, електронні декларації яких Нацагентство з питань запобігання корупції вирішило терміново перевірити.

Ольга Балицька пов'язує атаку на неї з діяльністю проти забудови Сінного ринку.

"За інформацією програми "Наші гроші" за фірмами, які отримали спочатку землю, а потім дозвіл на забудову Сінного, стоять люди, близькі до вже колишнього генпрокурора Віталія Яреми; його екс-заступник Анатолій Даниленко з бізнес-партнером Геннадієм Ільїним", - пише "Новий час".

Балицьку тепер регулярно викликають на допити в правоохоронні органи, навіть не повідомляючи, в яких провадженнях вона фігурує, пише видання.

"Найстрашніше, що навіть ті, хто вже не у владі, володіють механізмами, щоб кинути на мене величезний правоохоронний ресурс, - каже Балицька. - М'яч на полі Президента і прем'єра. Пора зробити вибір. Тим більше, що, за чутками, з безпосередніми учасниками їх пов'язують більше ніж дружні стосунки".

Нагадаємо, з погрозами на свою адресу стикалися й інші активісти, які виступають проти забудови Сінного ринку. Зокрема, в травні пограбували квартиру батьків шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної.

Грабіжники практично нічого не взяли: техніка, гроші та прикраси залишилися недоторканими, зате на підлозі посеред кімнати валялися розкиданими дитячі малюнки і фотографії.

Крім того, протягом червня та липня сайт LB.ua, який регулярно висвітлює боротьбу з забудовою Сінного ринку, зазнавав масованих DOS-атак, що блокувало роботу видання на кілька днів. Аналогічна атака також здійснювалася на телефон шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram