ГоловнаСуспільствоЖиття

ДАБІ другий місяць добивається від міністерства Зубка відповіді на запит щодо Сінного ринку

Мінрегіонбуд саботує відповідь на депутатське звернення Богомолець.

Державна архітектурно-будівельна інспекція не може домогтися від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства інформації щодо законності містобудівних умов, виданих забудовнику Сінного ринку в Києві. Про це йдеться у відповіді ДАБІ на депутатський запит Ольги Богомолець.

21 червня нардеп звернулася до ДАБІ із проханням роз'яснити, чи є чинними містобудівні умови, згідно з якими ведеться скандальне будівництво на місці колишнього Сінного ринку. ДАБІ, пославшись на те, що не володіє повною інформацією, скерувала запит до Мінрегіонбуду, підзвітного віце-прем'єру, міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадію Зубку.  

За словами першого заступника голови ДАБІ Валерія Філончука, враховуючи резонанс навколо цього будівництва, запит до Мінрегіону був скерований ще 8 червня, додатково відомство звернулося до міністерства після запиту Богомолець, 21 червня. Але навіть з урахуванням необхідності надати - відповідно до закону - відповідь на депутатський запит протягом 30 днів, станом на 26 червня від Мінрегіонбуду вона так і не надійшла.

Держархбудінспекція ще раз звернулася до Міністерства регіонального розвитку та будівництва з проханням прискорити відповідь на поданий запит. 

Нагадаємо, активісти, що виступають проти забудови історичного центру Києва і колишнього Сінного ринку не раз акцентували на тому, що будівництво ведеться з порушенням закону, оскільки у забудовника немає містобудівних умов і обґрунтувань. Вони були видані на ділянку, якої на сьогодні не існує, оскільки вона був розділена на три ділянки і окремо на них містобудівні умови й обгрунтування не видавалися.

Нагадаємо, на місці Сінного ринку планується побудувати 14 будівель площею 113 тис. квадратних метрів. Висота будинків, згідно з проектом, - від шести до 22 поверхів. Навколо земельної ділянки, яку планують забудувати, є 9 пам'яток місцевого значення та 28 об'єктів культурної спадщини. На деяких із цих будівель після початку будівництва з'явилися тріщини. Активісти наполягають на тому, щоб щільність і висотність забудови була знижена, однак забудовник відмовився йти на компроміс.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram