ГоловнаСуспільствоВійна

Один військовослужбовець отримав поранення в зоні АТО з початку дня

Інтенсивність обстрілів з боку терористів не знизилася.

Один військовослужбовець отримав поранення в зоні АТО з початку дня
Фото: Макс Левин

Бойовики продовжують обстрілювати позиції українських військовослужбовців у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. Сьогодні протягом дня інтенсивність обстрілів з боку терористів не знизилася.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Вранці бойовики з гранатометів і стрілецької зброї обстрілювали опорний пункт ЗСУ біля Маріїнки, що на Маріупольському напрямку. В результаті обстрілу один боєць отримав поранення.

Крім того, близько 8:00, з озброєння БМП терористи відкривали вогонь по Талаківці, а під мінометний вогонь потрапили позиції військових в Гнутовому.

На Луганському напрямку бойовики застосовували міномет в районі Новотошківського, а на Донецькому - протягом години били з мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів по позиціях військових в Кам'янці.

"Варто додати, що за останні тижні ворог встиг зрозуміти, що сили АТО не тільки обороняються, але і здатні дати адекватну відсіч у відповідь на обстріл... Тільки за минулу добу загинули щонайменше семеро бойовиків, ще вісім були поранені. Точні вогневі відповіді української армії змусили бойовиків терміново зміцнювати позиції, обговорюється також захист від повітряних ударів", - відзначили в штабі.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики 22 рази порушили режим тиші. П'ятеро українських військових отримали поранення, один загинув. Загибель бійця у четвер стала першою з початку тижня. За минулий тиждень на Донбасі загинули 12 бійців сил АТО. Один - в п'ятницю, п'ятеро - в четвер, четверо - в середу, ще двоє - у вівторок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram