ГоловнаСуспільствоЖиття

Співакові Міті Фоміну заборонили в'їзд в Україну через висловлювання про "російський Крим"

На фестивалі Alfa Jazz Fest він назвав півострів "російською територією", а себе - "голубом миру".

Співакові Міті Фоміну заборонили в'їзд в Україну через висловлювання про "російський Крим"
Митя Фомин на Alfa Jazz Fest
Фото: скриншот видео

Служба безпеки України заборонила в'їзд на три роки на територію країни російському співакові, екс-солісту групи HI-FI Міті Фоміну, який назвав анексований Крим "російською територією".

Про це повідомляють "Крим.Реалії".

"Керуючись ч. 1 ст. 13 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» та ст. 7 Закону України «Про основи національної безпеки України», Службою безпеки прийнято рішення про заборону в'їзду на територію нашої держави зазначеному громадянину РФ терміном на три роки", - йдеться у відповіді спецслужби.

Фото: ru.krymr.com

Фомін улітку відвідав музичний фестиваль Alfa Jazz Fest, де в ефірі телепрограми "Світське життя" на запитання ведучої він відповів, що півострів - це "російська територія", а себе назвав "голубом миру".

Нагадаємо, іноземні артисти, приїжджаючи з гастролями в анексований Крим через закриті Україною пункти пропуску, порушують українське законодавство. Деякі з артистів, які виступили на анексованій території або висловилися на підтримку російської анексії півострова, позбулися можливості виступати на материковій Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram