ГоловнаСуспільствоЖиття

На базі Яворівського полігону відкриють імітаційний центр

США передали Україні обладнання на $22 млн.

На базі Яворівського полігону відкриють імітаційний центр
Учения на Яворовском полигоне
Фото: EPA/UPG

На базі Яворівського полігону у Львівській області найближчим часом відкриється імітаційний центр площею 3,5 тис. кв. м, в обладнанні якого допомагали США.

Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас є повне взаєморозуміння з іноземними інструкторами. Вони нам допомагають розробляти методичну літературу і безпосередньо тренувати наших інструкторів. Крім того, вони допомагають нам зрозуміти, що необхідно для оснащення армії. Також такий взаємозв'язок дає можливість обмінюватися досвідом, як нашим військовослужбовцям Сил спеціальних операцій, так і іноземним", - заявив він під час відвідування навчального центру Сил спеціальних операцій Збройних сил.

Полторак нагадав, що в червні навчальний центр відвідав командувач ССО США і високо оцінив взаємодію між українськими інструкторами та інструкторами США.

"Спільна підготовка дає нам хороші шанси на отримання критеріїв і стандартів, які існують у всіх країнах Альянсу", - зазначив Полторак.

Він підкреслив, що в деяких напрямках українська армія отримує іноземну допомогу в наданні обладнання.

"У навчальному центрі в Яворові наступного місяця відкриється імітаційний центр, який стане одним з кращих в Європі. Його площа становить 3,5 тис. кв. м. США надали допомогу обладнанням на суму 22 млн доларів", - сказав міністр.

Нагадаємо, раніше СБУ запідозрила начальника Яворівського полігону у роботі на російську розвідку. Справа розслідують за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада). Військовослужбовець співпрацює зі слідством.

Яворівський військовий полігон - полігон Збройних сил України, розташований за 30 км на північний захід від Львова. Офіційна назва - Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. З 2015 року США на регулярній основі направляють на Яворівський полігон своїх інструкторів для навчання українських військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram