ГоловнаСуспільствоВійна

Кучма: Україна повинна наполягати на введенні поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі

"Необхідно кричати, що на території колишнього СРСР з'являється ще один заморожений конфлікт".

Кучма: Україна повинна наполягати на введенні поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі
Леонид Кучма

Представник України в тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма вважає, що Україна повинна наполягати на введенні поліцейської місії ОБСЄ.

Про це він заявив журналістам.

"Необхідно кричати про те, що відбувається в Україні, щоб всі зрозуміли, що на території колишнього Союзу (СРСР) з'являється ще один заморожений конфлікт, і ми бачимо, що у Росії немає жодного бажання, щоб він пропав. Це буде не Придністров'я, тому що у них немає кордонів з РФ, а у нас понад 400 км... Спочатку очікували рішення Радбезу ввести миротворчу місію - ні. Багато розмов було, щоб ввести поліцейську місію - на цьому треба наполягати, щоб взяти під контроль лінію розмежування і кордон", - сказав Кучма.

Він нагадав, що українська сторона виступає за створення робочої групи з питань кордону.

"Робоча група необхідна, щоб обговорити цю проблему. Механізмів, як передати кордон, немає... Це дуже складна річ, тому я кажу про миротворчі сили, щоб хоча б ОБСЄ туди пустили, щоб вони для початку хоча б ввели якийсь контроль", - додав Кучма.

Він також повідомив, що Україна поки не отримала підтвердження щодо заручників, яких готові звільнити бойовики в рамках обміну.

Нагадаємо, однією з головних умов проведення виборів на Донбасі президент Петро Порошенко назвав введення поліцейської місії ОБСЄ. Україна попросила ОБСЄ розмістити збройні пости на кордоні з РФ. Після цього бойовики пригрозили Україні "повномасштабною війною, в яку будуть втягнуті країни Заходу".

Пізніше російський президент Володимир Путін заявив, що РФ згодна з пропозицією України розмістити поліцейську місію ОБСЄ на Донбасі, але тільки на лінії розмежування, а не на кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram