ГоловнаСуспільствоЖиття

Столичний стадіон "Спартак" повернуть у держвласність

Суд установив, що спорткомплекс перебував у власності Федерації профспілок незаконно.

Столичний стадіон "Спартак" повернуть у держвласність
Стадион "Спартак"
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Прокуратура Києва домоглася повернення в державну власність із незаконного володіння навчально-спортивної бази "Спартак" вартістю понад 300 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури у Фейсбуці.

Об'єкти нерухомості - спортивний комплекс з трибунами і адмінкорпусом, басейн, готель та інші споруди загальною площею майже 7 тис. кв. м - перебували у власності організації профспілок СРСР, після розпаду якого вони були закріплені за Федерацією профспілок України. Надалі на підставі рішення районного суду Києва спірне майно перейшло у власність Федерації профспілок України.

Разом з тим встановлено, що відчуження зазначеного майна з держвласності відбулося без згоди Фонду державного майна, а тому перебуває у володінні Федерації професійних спілок України незаконно.

З огляду на викладене, прокуратура міста Києва подала позов до суду про визнання права власності держави на вказаний спортивний комплекс і витребування його з незаконного володіння.

Позовні вимоги прокурора визнано законними і задоволено в повному обсязі.

Нагадаємо, 20 травня після реконструкції відкрили Київський велотрек. Його побудували на початку ХХ століття. У 2009 році частково знесли. Упритул до нього побудували житловий багатоповерховий будинок і паркінг. У 2015 році велотрек повернули в держвласність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram