ГоловнаСуспільствоОсвіта

Випускників медвузів остаточно звільнили від обов'язкового відпрацювання

Минулого року Рада визнала відпрацювання примусовою працею.

Випускників медвузів остаточно звільнили від обов'язкового відпрацювання
Фото: argumenti.md

Кабінет Міністрів остаточно скасував для випускників медичних ВНЗ обов'язкове відпрацювання після завершення навчання за рахунок коштів державного бюджету.

Про це повідомляють на сайті Міністерства освіти і науки.

"Обов'язкове працевлаштування для інших студентів було скасовано ще торік, але працевлаштування студентів-медиків залишили у зв'язку з позицією профільних установ. Тепер і студенти-медики можуть розпоряджатися собою після випуску і реалізувати своє конституційне право на вільний вибір місця подальшої роботи", - пояснила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Нагадаємо, раніше студенти, які навчалися за державним замовленням, повинні були відпрацювати три роки на тому підприємстві, куди їх направив навчальний заклад згідно з розподілом. Якщо випускник не хотів працювати, йому надавали право відшкодувати гроші за навчання. Відпрацювання контролювалося фінансовою інспекцією.

У квітні 2015 року Кабінет Міністрів скасував обов'язкове відпрацювання для випускників вузів-бюджетників, крім медиків. У 2016 році Рада визнала відпрацювання примусовою працею.

У жовтні 2016 року Верховна Рада вирішила, що і студенти-медики не зобов'язані проходити відпрацювання після завершення навчання за рахунок коштів державного бюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram