ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув військовий, п'ятьох поранено (оновлено)

Ще троє цивільних отримали поранення в Авдіївці.

За добу на Донбасі загинув військовий, п'ятьох поранено (оновлено)
Фото: EPA/UPG

У результаті бойових дій у вівторок, 30 травня, один український військовий загинув, ще п'ятеро отримали поранення.

Оновлення. Речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко на щоденному брифінгу повідомив, що загиблий був сапером, він підірвався на вибуховому пристрої під час виконання бойового завдання.

"До учора в нас не було безповоротних втрат, починаючи з 11 травня", - додав Лисенко.

Російсько-терористичні бандформування 44 рази застосовували зброю проти підрозділів ЗСУ, в тому числі вісім разів із використанням важкого озброєння, повідомляє штаб АТО.

На Приморському напрямку зафіксовано 24 обстріли. Пізно ввечері противник зі 120-міліметрових мінометів протягом години обстрілював укріплення сил АТО поблизу Новотроїцького. Також із западанням сутінків зі стрілецької зброї і гранатометів відкривали вогонь біля Широкиного, Гнутового, Березового, Богданівки, Павлополя, Мар'їнки і Красногорівки. По опорних пунктах сил АТО біля Красногорівки і Богданівки вели вогонь з озброєння БМП, у районі Широкиного, Павлополя і Мар'їнки обстріли здійснювали ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку вчора вранці обстріляли одне із сільських господарств неподалік Новолуганського. Близько 19:45 бойовики обстріляли з мінометів Авдіївку. У результаті поранення отримали троє мирних жителів, які в момент обстрілу перебували на автобусній зупинці. Усіх їх госпіталізовано в міську лікарню. Один з них - у тяжкому стані. Також одна з мін влучила в подвір'я приватного будинку. Там, на щастя, ніхто не постраждав.

Загалом Авдіївка і передмістя залишаються однією з найгарячіших точок на карті бойових дій. Тільки вчора ввечері на цій ділянці противник тричі застосовував заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм, а також неодноразово бив по оборонних укріпленнях із гранатометів різних модифікацій і стрілецької зброї. Крім того, на цьому напрямку з піхотного озброєння бойовики вели вогонь по українських військових, які тримають оборону в районі Пісків і Зайцевого.

На Луганському напрямку зафіксовано шість обстрілів. Після 18:00 і до опівночі бойовики обстрілювали з гранатометів і стрілецької зброї опорні пункти сил АТО в районі Кримського, Станиці Луганської, Сизого і станції "Донець".

Нагадаємо, 29 травня на Донбасі було поранено трьох бійців АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram