ГоловнаСуспільствоВійна

Військовий загинув, двоє поранені з початку доби на Донбасі

Сили АТО вперше з 11 травня зазнали безповоротної втрати.

Військовий загинув, двоє поранені з початку доби на Донбасі
Фото: EPA/UPG

З опівночі вівторка в результаті бойових дій на Донбасі один військовослужбовець загинув, ще двоє отримали поранення.

Як повідомляє штаб АТО, з початку доби бойовики 16 разів відкривали вогонь по українських військових. Чотири рази вони використовували артилерію.

На Приморському напрямку зафіксовано найбільше обстрілів. День почався з обстрілу опорних пунктів сил АТО в районі Новотроїцького, під час якого противник застосував ствольну артилерію калібру 122 мм, 120-мм міномети і озброєння БМП. Пізніше бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 мм і гранатометів по укріпленнях біля Березового і Чермалика. Під вогонь з великокаліберних кулеметів також потрапили позиції поблизу Красногорівки, Мар'їнки і Богданівки.

На Донецькому напрямку обстріляли позиції сил АТО біля селища Новолуганське. Окупанти випустили по опорному пункту понад два десятки 120-мм мін. Від цього обстрілу постраждала і інфраструктура місцевого сільгосппідприємства. Зокрема, були пошкоджені дві свиноферми, на одній з них виникла пожежа. На щастя, ніхто з працівників господарства не постраждав.

Крім того, протягом дня бойовики продовжили обстрілювати південне і східне передмістя Авдіївки з 82-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. З околиць Горлівки проросійські озброєні банди вели вогонь з озброєння БМП і ручних протитанкових гранатометів по військових у районі селища Зайцеве.

На Луганському напрямку ситуація відносно стабілізувалася. Бойовики здійснили тільки одну збройну провокацію - поблизу Кримського стріляли з мінометів калібру 82 мм.

Нагадаємо, в понеділок на Донбасі були поранені троє бійців АТО.

Останній раз сили АТО зазнали безповоротних втрат 11 травня. Тоді загинули двоє військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram