ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено трьох бійців АТО

Бойовики 50 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

За добу на Донбасі поранено трьох бійців АТО
Фото: Макс Левин

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається напруженою, але контрольованою. За минулу добу бойовики 50 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців. У результаті троє бійців отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Приморському напрямку зафіксовано 18 обстрілів - з важких артилерійських систем били по позиціях ЗСУ біля Красногорівки, далі в основному застосовували легше озброєння. Із гранатометів і стрілецької зброї терористи неодноразово обстрілювали позиції українських військових в районі Павлополя, Гнутового, Чермалика, Новотроїцького, Тарамчука, Березового і Талаківки. Поблизу Павлополя також били з мінометів калібру 82 мм, а неподалік Талаківки - з озброєння БМП.

На Донецькому напрямку зафіксовано 15 обстрілів. Найчастіше бойовики відкривали вогонь по позиціях ЗСУ в передмісті Авдіївки, застосовуючи міномети калібру 120 мм і 82 мм, гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Також під ворожими обстрілами з 82-міліметрових мінометів, БМП і піхотного озброєння неодноразово опинялися наші опорні пункти в районі Луганського, що на Світлодарській дузі. З мінометів обстрілювали Зайцеве, Верхньоторецьке і Піски.

На Луганському напрямку зафіксовано 17 фактів застосування зброї. Так, після 18:00 і до півночі бойовики обстрілювали бійців АТО біля Кримського, Новозванівки, Новоолександрівки, Катеринівки і станції Донець, застосовуючи в основному гранатомети і стрілецьку зброю різних калібрів.

Нагадаємо, голова МЗС Павло Клімкін назвав ОБСЄ єдиним інститутом, що сприяє припиненню агресії РФ в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram