ГоловнаСуспільствоЖиття

Двом підозрюваним у конфлікті з ромами у Вільшанах посилили домашній арешт

Прокуратура наполягала на утриманні підозрюваних у СІЗО.

Двом підозрюваним у конфлікті з ромами у Вільшанах посилили домашній арешт
Фото: facebook.com/police.kharkov

Харківська прокуратура домоглася взяття під цілодобовий домашній арешт двох із трьох підозрюваних у конфлікті з ромами в селі Вільшани під Харковом.

Про це повідомила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик, передає Укрінформ.

"Апеляційний суд Харківської області частково задовольнив апеляцію державного обвинувача і посилив покарання для двох підозрюваних у конфлікті з ромами з часткового домашнього арешту - з 22:00 до 06:00 - на цілодобовий домашній арешт", - зазначила Дубовик.

За її словами, водночас прокуратура наполягала на утриманні підозрюваних під вартою, тобто в СІЗО.

"Чекаємо на призначення до розгляду апеляції для третього підозрюваного - депутата Харківської облради від "Відродження", - додала Дубовик.

19 травня Дергачівський райсуд обрав для депутата Харківської облради від партії "Відродження" Олексія Литвинова, підозрюваного у справі про стрілянину у Вільшанах, де в результаті конфлікту загинув ром і ще четверо ромів поранені, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 22:00 до 06:00 з носінням електронного браслета. При цьому прокуратура наполягала на утриманні його під вартою. Суд тоді ж відправив під частковий домашній арешт з браслетом двох інших підозрюваних.

16 травня з місця конфлікту у Вільшанах в поліцію доправили 21 людину. Трьох учасників - місцевих жителів 1965, 1974, 1979 років народження - затримали за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Один із затриманих - депутат Харківської облради Олексій Литвинов - екс-голова Вільшанської селищної ради, якою тепер керує його син Андрій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram