ГоловнаСуспільствоЖиття

Печерський суд вирішив повернути справу екс-головного лікаря Олександрівської лікарні в прокуратуру

"Розслідування було проведено з порушенням правил підслідності".

Печерський суд вирішив повернути справу екс-головного лікаря Олександрівської лікарні в прокуратуру
Роман Василишин
Фото: knk.media

Печерський районний суд Києва зобов'язав повернути прокурору обвинувальний акт у справі затриманого за звинуваченням у хабарах екс-головного лікаря Олександрівської лікарні Романа Василишина.

Про це повідомила член правління Центру протидії корупції Олександра Устинова, передає "Інтерфакс-Україна".

За її словами, таким рішенням суд фактично "відмовився судити Василишина".

У рішенні суду йдеться, що на час повідомлення Василишину підозри, він перебував на посаді заступника міністра охорони здоров'я - керівника апарату, тому досудове розслідування щодо нього мало провести антикорупційну бюро.

"Водночас досудове розслідування було проведено з порушенням правил підслідності не уповноваженим на це органом, тому обвинувальний акт через його невідповідність кримінальному процесуальному закону повинен бути повернений прокурору", - наголошується в повідомленні.

Юрист Центру протидії корупції Олексій Бойко, зі свого боку, уточнив, що рішення суду про повернення обвинувального акта стосується двох обвинувачених. Водночас обидва фігуранти залишаються під заставою. Він також прогнозує, що прокуратура буде усувати недоліки обвинувального акта.

Нагадаємо, Василишина затримали під час отримання хабара 7 липня 2016 року. Його підозрюють в створенні системи поборів з практикуючих лікарів в Олександрівській лікарні за проведення операцій, яка приносила щотижня від 50 до 100 тис. гривень. Разом з ним також затримали Юрія Серняка, який обіймав посаду директора урологічного центру цієї клінічної лікарні і особисто розподіляв лікарів на операції. За час операції було задокументовано п'ять епізодів хабарництва. Водночас було вилучено 50 тис. доларів і 320 тис. гривень.Василишин відмовився від надання свідчень, але Серняк вирішив співпрацювати зі слідством. 8 липня Дніпровський райсуд заарештував Василишина на 60 діб і призначив йому 2 млн гривень застави. 11 липня за Василишина внесли 2 млн 856 гривень застави. 12 липня його відпустили з СІЗО.

У листопаді минулого року прокуратура завершила розслідування і передала справу до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram