ГоловнаПолітика

Прокуратура завершила слідство у справі екс-заступника голови МОЗ

Роману Василишину загрожує від восьми до дванадцяти років в'язниці.

Прокуратура завершила слідство у справі екс-заступника голови МОЗ
Роман Василишин
Фото: metronews.ua

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування стосовно колишнього заступника міністра охорони здоров'я України - керівника апарату та завідувача відділенням Олександрівської клінічної лікарні Києва Романа Василишина.

Як повідомляють на сайті прокуратури, йому інкриміновано ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, карається позбавленням волі на термін від восьми до дванадцяти років).

"Встановлено, що екс-чиновник МОЗ спільно з завідувачем відділення Олександрівської лікарні створили систему поборів із практикуючих лікарів за надання їм можливості здійснювати свої функціональні обов'язки, зокрема проводити операції в зазначеній лікарні. За корупційну схему низка лікарів центру були зобов'язані передавати їм гроші, які отримували від пацієнтів", - сказано в повідомленні.

Підозрюваним та їхнім захисникам оголошено про завершення досудового розслідування, їм надали матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

Після цього обвинувальний акт буде спрямовано до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, співробітники прокуратури Києва затримали Василишина під час отримання хабара вночі 7 липня. Його підозрюють у створенні системи поборів із практикуючих лікарів в Олександрівській лікарні за проведення операцій, яка приносила щотижня від 50 до 100 тисяч гривень. Разом із ним також затримали Юрія Серняка, який займав посаду директора урологічного центру цієї клінічної лікарні й особисто розподіляв лікарів на операції. За час розслідування було задокументовано п'ять епізодів хабарництва. При цьому було вилучено 50 тис. доларів і 320 тис. гривень.

Василишин відмовився давати покази, але Серняк вирішив співпрацювати зі слідством.

8 липня Дніпровський районний суд заарештував Василишина на 60 діб і призначив йому 2 млн гривень застави. 11 липня за Василишина внесли 2 млн 856 гривень застави. 12 липня його відпустили з СІЗО.

Наприкінці липня Кабмін звільнив Василишина з посади заступника міністра охорони здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram