ГоловнаСуспільствоВійна

ООН: на Донбасі за час війни загинули 2 тисячі мирних жителів

З березня по 14 травня загинули 35 цивільних.

ООН: на Донбасі за час війни загинули 2 тисячі мирних жителів
Архив
Фото: Макс Левин

Загальна кількість загиблих на Донбасі мирних жителів із 14 квітня 2014 року по 14 травня 2017 року перевищує 2 тисячі осіб, а кількість цивільних, які отримали поранення, становить 7-9 тисяч, повідомили в ООН.

З березня по 14 травня 2017 року Управління Верховного комісара ООН з прав людини підтвердило 178 жертв серед цивільного населення (35 загиблих і 143 поранених) на сході України.

"Причинами більшості жертв є обстріли, підриви на мінах і вибухонебезпечних залишках війни", - повідомляють у гуманітарному бюлетені Офісу ООН для координації гуманітарних справ (OCHA) за березень-квітень.

В ОСНА також відзначають, що залишається високим ризик загибелі і травм від вибуху мін і боєприпасів, що не розірвалися, нещасні випадки фіксують майже щодня. За даними УВКПЛ ООН, у березні-квітні це стало причиною 70 жертв серед цивільного населення (22 загиблих і 48 поранених), що на 94% перевищує дані за аналогічний період 2016 року, коли загинули четверо, 32 були поранені. 74,3% з цих жертв були зафіксовані на непідконтрольних українському уряду територіях, де гуманітарний доступ обмежений (у 2016 році - 66,6%).

Нагадаємо, за даними ООН, у цілому на Донбасі загинули близько 10 тисяч осіб. Наведена цифра включає і загиблих сепаратистів, і українських військових, мирних жителів і 298 жертв катастрофи малайзійського "Боїнга", збитого над Донбасом. При цьому ООН зазначає, що оцінка консервативна, число жертв може бути більшим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram