ГоловнаСуспільствоЖиття

Кіберполіція затримала майора Держспецзв'язку за поширення дитячої порнографії

У підозрюваного вилучили 1,5 Гб відеофайлів.

Кіберполіція затримала майора Держспецзв'язку за поширення дитячої порнографії
Фото: npu.gov.ua

Співробітники кіберполіції викрили 37-річного співробітника Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації у Волинській області, який поширював через інтернет порнографічні відеоролики із зображенням дітей.

Про це повідомляють на сайті Національної поліції.

Для поширення відео підозрюваний використовував свій особистий комп'ютер, а контент зберігав на зовнішньому вінчестері. За місцем його проживання в Луцьку поліцейські вилучили 1,5 Гб відеофайлів із зображеннями порнографічного характеру.

"Така протиправна діяльність тривала близько року. Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу. У рамках розслідування оперативники протягом п'яти місяців документували протиправну діяльність зловмисника", - зазначили в поліції.

Фото: npu.gov.ua

Під час обшуку поліцейські вилучили комп'ютер, який чоловік використовував для поширення забороненого контенту, Wi-Fi-роутер, кабельний модем і зовнішній вінчестер. Вилучену техніку направлено на експертизу.

Фото: npu.gov.ua

Чоловікові загрожує до 10 років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, в березні в Києві кіберполіція затримала колишню вчительку, яка попалася на розповсюдженні дитячої порнографії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram