ГоловнаЕкономікаДержава

Готель "Козацький" на Майдані непомітно вивели з держвласності

Міноборони повертає собі готель в центрі Києва

Готель "Козацький" на Майдані непомітно вивели з держвласності

За дорученням міністра оборони Степана Полторака Департамент внутрішнього аудиту та фінансового контролю оборонного відомства провів аудит діяльності державного підприємства "Готель "Козацький", який виявив низку порушень.

Про це повідомляє офіційний сайт Міноборони.

Під час аудиту виявилося, що попередній керівник підприємства уклав договір про спільну інвестиційну діяльність за участю іноземного інвестора і без дозволу передав у спільну діяльність нерухоме майно та земельні ділянки загальною вартістю 236,6 млн грн. Таким чином, готель незаконно перейшов з державної власності у приватну.

Під час судових розглядів, ініційованих нинішнім керівництвом, вдалося довести, що ця угода недійсна. Однак учасники спільної діяльності намагаються ініціювати повторні розгляди справ за новими обставинами. Розгляд справ триває.

"За період перевірок було виявлено близько 12,6 млн грн збитків. Незаконне управління підприємством призвело до його збитковості за результатами 2014 року в сумі 5,6 млн грн, при цьому працівникам виплачено майже 0,5 млн грн премій. Внутрішні аудитори у 2013 році виявили збитки на суму 45,5 млн грн, рішення про які керівництво підприємства наразі не ухвалювало", - йдеться в повідомленні.

Полторак доручив розробити стратегічний план розвитку підприємства, оформити право власності на нерухоме майно та земельні ділянки, передати матеріали аудиту в правоохоронні органи для надання правової оцінки діям посадових осіб.

Держпідприємство "Готель Козацький" є учасником концерну "Військторгсервіс". ДП створено у 1993 році з метою надання готельних і побутових послуг за плату тимчасово розміщеним військовослужбовцям, членам їхніх сімей, працівникам Збройних сил, військовим делегаціям інших країн, громадянам України та іноземним громадянам за наявності вільних місць.

Нагадаємо, у 2010 році держготель "Козацький" став жертвою шахраїв, з рахунків було вкрадено майже 25 тисяч доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram