ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримського адвоката Курбедінова нагороджено міжнародною правозахисною премією

Премією Front Line Defenders нагороджують правозахисників, які перебувають під загрозою.

Кримського адвоката Курбедінова нагороджено міжнародною правозахисною премією
Эмиль Курбединов
Фото: "15 минут"

Кримському адвокату Емілю Курбедінову 26 травня в столиці Ірландії Дубліні вручили премію Front Line Defenders, якою нагороджують правозахисників, які перебувають у небезпеці.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Ця нагорода - досягнення для всіх правозахисників у Криму, які стали на захист прав своїх співвітчизників. Ми не знаємо, що буде завтра, але ми знаємо одне: ми повинні продовжувати мирно боротися за свої права", - сказав Курбедінов на церемонії нагородження.

Премія Front Line Defenders вручається, щоб заохотити правозахисників, які, ризикуючи власним життям, зробили значний внесок у захист і просування прав своїх спільнот.

2017 року члени журі обрали п'ятьох фіналістів зі 142 номінантів з 56 країн. У фінал потрапили правозахисники України, Нікарагуа, В'єтнаму, Південної Африки та Кувейту.

Нагадаємо, з моменту окупації Криму Росією Курбедінов захищає представників переслідуваної меншини кримських татар, громадських активістів і журналістів. Він також реагує на екстрені виклики та порушення прав людини під час рейдів і обшуків.

У січні 2017 року одягнений у маску співробітник Центру протидії екстремізму викрав Еміля і відвіз його в Управління російської Федеральної служби безпеки (ФСБ) на допит. Районний суд визнав його винним у "пропаганді екстремістських організацій" і засудив до 10 днів ув'язнення. У лютому Курбедінова знову викликали на допит в "Центр-Е".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram