ГоловнаСуспільствоВійна

Затриманий у Польщі австрієць воював на Донбасі на українській стороні

25-річний австрієць брав участь в бойових дій за Донецький аеропорт.

Затриманий у Польщі австрієць воював на Донбасі на українській стороні

25-річний громадянин Австрії, якого затримали на польсько-українському кордоні поблизу Дорогуска, за даними австрійських правоохоронців, воював на Донбасі на українській стороні.

Про це ввечері в неділю, 30 квітня, у коментарі австрійському інформагентству APA заявив речник прокуратури міста Вінер-Нойштадт Еріх Габицль, передає DW.

Прокуратура Вінер-Нойштадт підозрює затриманого у вбивствах противників українських військових на Донбасі - "ворожих солдатів, які здалися", а також цивільних. Представник прокуратури Еріх Габицль уточнив, що злочини могли бути здійснені під час бойових дій за Донецький аеропорт. У міністерстві внутрішніх справ Австрії APA підтвердили, що затриманого підозрюють у "воєнних злочинах проти осіб".

Раніше інформагентство AFP з посиланням на польських прикордонників розповсюдило інформацію про те, що затриманий австрієць нібито воював на Донбасі на стороні проросійських сепаратистів. Представник австрійської прокуратури однак зазначив, що затриманий брав участь у бойових діях "на українській стороні".

За його словами, проти затриманого проводиться ще одне розслідування у зв'язку з передбачуваним порушенням закону про наркотичні речовини, проте ордер на арешт був виданий саме за підозру у скоєнні військових злочинів.

Як повідомляє інформагентство Reuters з посиланням на представника польської прикордонної служби, лейтенанта Даріуша Сініцького, австрійця затримали увечері в п'ятницю, 28 квітня, на прикордонному пункті пропуску під час спроби потрапити з Польщі в Україну. Затриманий очікує на здійснення юридичних процедур, які дозволять його екстрадицію в Австрію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram