ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко запропонував об'єднати близькі до Києва населені пункти в агломерацію

Такі реформи можна провести в рамках децентралізації, вважає мер.

Кличко запропонував об'єднати близькі до Києва населені пункти в агломерацію
Фото: Сергей Нужненко

Мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко виступив за створення єдиної агломерації для об'єднання прилеглих до столиці населених пунктів.

Про це він заявив під час круглого столу.

"Тільки об'єднавши зусилля, ми зможемо вирішити проблеми не тільки Києва, а й найближчих населених пунктів", - сказав Кличко.

На його думку, створення агломерації допоможе сформувати єдину систему догляду за дорогами, систематизує роботу міського та приміського громадського транспорту. Також агломерація допоможе упорядкувати управління комунікаціями, зокрема розвантажити підприємство "Київводоканал", яке обслуговує і місто, і передмістя.

Кличко впевнений, що такі реформи можна провести в рамках децентралізації.

Громадська організація "Інститут громадянського суспільства" розробила проект змін до закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розширення форм співпраці територіальних громад". Пропонується законодавчо закріпити поняття агломерації і можливість управління нею шляхом створення ради агломерації.

Нагадаємо, 18 грудня 2016 року пройшли перші вибори голів і депутатів сільських, селищних і міських рад у 143 об'єднаних територіальних громадах у 22 областях України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram