ГоловнаПолітика

КВУ: вибори в ОТГ мали несподівані результати

"Батьківщина" отримала 33,5% місць на виборах в ОТГ і перше місце за кількістю міських голів.

КВУ: вибори в ОТГ мали несподівані результати
Фото: rbc.ua

Вибори в 142 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ), які відбулися 18 грудня, показали реальний потенціал політичних сил, зокрема електоральну перевагу ВО "Батьківщина". Таку думку висловив голова Комітету виборців України Олексій Кошель, коментуючи результати виборів в ОТГ, пише РБК-Україна. 

На думку Кошеля, перевага "Батьківщини" "багато в чому пов'язана не тільки з протестною риторикою, а й з розгалуженою системою партійних організацій на місцях. "Результат виборів в ОТГ чітко показав ефективність партійної роботи різних політичних сил. Зрозуміло, що формування коаліцій відбуватиметься по-різному. Однак партійна складова в ОТГ після цих виборів - привід для кожної політичної сили задуматися над розвитком широкої мережі по всій країні", - сказав Кошель.

За даними моніторингу КВУ, суто за критеріями оцінки партійних висуванців "Батьківщина" отримала 33,5% місць на виборах в ОТГ і перше місце за кількістю голів. Прес-служба КВУ відзначає, що вибори в ОТГ мали і несподівані результати. Зокрема, партія "Наш край" отримала понад 7% місць, що свідчить про її політичні перспективи. Нагадаємо, 11 і 18 грудня в 183 ОТГ пройшли вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram