ГоловнаПолітика

Адвокат Гліба Загорія вимагає від Біденка спростування наклепу через суд

Заступник міністра заявив, що депутат купив собі місце в списку БПП.

Адвокат Гліба Загорія вимагає від Біденка спростування наклепу через суд
Адвокат Олег Громовой

Сьогодні, 19 грудня, народний депутат Гліб Загорій подав позов до Печерського суду про спростування брехливої інформації щодо купівлі місць у списку БПП. Про це повідомив його адвокат, партнер юридичної фірми GENTLS Олег Громовий.

Підставою для звернення до суду стали заяви заступника міністра інформаційної політики Артема Біденка про нібито придбання Загорієм місця в парламентському списку 2014 року.

"Позиція пана Загорія принципова - протидіяти брехні Біденка винятково в правовому полі, захищаючись у суді, - пояснив Громовий. - У суді ми будемо вимагати від Біденка особистої явки і обґрунтованих пояснень щодо поширеної інформації. Зокрема, нас цікавить, чи був він сам свідком передачі грошей Загорієм, і якщо так - то кому і за яких обставин він їх передавав".

Адвокат депутата наголосив, що купівля місць є злочином, і Біденко мав повідомити про такий факт правоохоронні органи. "Якщо він від когось про це чув, то це не більш ніж плітки, але нехай пліткар приходить в суд, ми його допитаємо під присягою", - коментує Громовий.

Він прогнозує, що ніяких доказів Біденко надати не зможе, оскільки їх просто не існує, а всі звинувачення проти Загорія - фейк із метою дискредитації народного депутата. При цьому адвокат допускає, що Біденко поширив неправдиву інформацію ненавмисно.

"Якщо так - нехай спростовує це негайно. Ми подаємо позов, оскільки ділова репутація для пана Загорія - це не порожні слова. Таким чином, ми застерігаємо на майбутнє: будь-яке безпідставне звинувачення на адресу мого клієнта буде переслідуватися в судовому порядку", - попередив Громовий.

Раніше про намір подати позов до суду заявив сам Гліб Загорій. На сторінці в Facebook він написав, що особисто з Біденком не знайомий і має намір познайомитися в суді. "Я захищаю не тільки свою честь і гідність, а й привертаю увагу суспільства до відповідального розуміння поняття свободи слова. Такою поведінкою і такими заявами воно перетворюється з дієвого інструменту демократії та відкритого суспільства на культ безвідповідальності", - зазначив Загорій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram