ГоловнаСуспільствоПодії

Депутату Київради влаштували "похорон" під вікнами будинку

Ользі Балицькій, яка бореться з незаконними забудовами, вже не раз надходили погрози.

Невідомі влаштували перформанс-"похорон" під будинком київської активістки, депутата Київради від "Самопомочі" Ольги Балицької, яка активно бореться з незаконними забудовами в місті.

Як стало відомо LB.ua, близько 10-11 ранку група осіб прибула до будинку Ольги та влаштувала похоронну процесію з її зображеннями й імітацією труни.

"Я сама при цьому не була присутня, мене не було вдома, - розповіла Ольга Балицька в коментарі LB.ua. - Але це бачили мої сусіди, родичі і друзі. Я розцінюю це як спробу перешкодити моїй діяльності, спрямованій на боротьбу з незаконними забудовами. Але такими методами на мене вплинути не вдасться. Влаштовувати таке, коли мене, по суті, ховають на очах у всього будинку, сусідів, близьких - це навіть не методи 90-х, це нижче плінтуса".

За словами депутата Київради, дійство було санкціоноване як громадська акція і охоронялося співробітниками поліції.

"Коли я близько 12.00 викликала поліцію, мені сказали, що співробітники поліції вже приїжджали на місце. Більш того, у людей, які влаштували подібне, був дозвіл на проведення акції, і співробітники Печерської поліції "охороняли мітингувальників"", - розповіла Ольга.

"Ні у кого не виникло сумнівів в тому, що похорон реальної людини якось не дуже схожі на громадську акцію. Більш того, у мене немає впевненості в тому, що якщо завтра хтось буде закладати бомбу під моїми дверима, це не розцінять як чергову акцію", - додала депутат.

За словами Балицької, на її адресу і раніше надходили погрози, безпосередньо пов'язані з діяльністю проти незаконної забудови Києва.

"Складно сказати, хто саме є організатором цього "похорону". Як юрист я не хочу нікого голослівно звинувачувати. Але думаю, не просто так почастішали погрози, пов'язані із забудовою Сінного ринку. Я б хотіла передати привіт тому, хто з цим пов'язаний. Спробуйте діяти в законному ключі. Пам'ятайте, я - не одна, нас - багато. Такі методи свідчать про те, що ми йдемо в правильному напрямку. Ви боретеся з однією людиною, а повстануть тисячі", - резюмувала депутат Київради

Нагадаємо, раніше активісти передали меру Києва Віталію Кличку і прем'єр-міністру Володимиру Гройсману покроковий план того, як зупинити незаконну і хаотичну забудову Києва. Рекомендації стосувалися, зокрема, і Сінного ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram