ГоловнаСуспільствоЖиття

Активісти запропонували Кличкові та Гройсману рішення, як зупинити незаконну забудову Києва

Біля будівлі КМДА щоп'ятниці проходитиме акція.

Активісти запропонували Кличкові та Гройсману рішення, як зупинити незаконну забудову Києва

Громадські активісти Києва звернулися до мера міста Віталія Кличка і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням вжити низку кроків, які допоможуть зупинити хаотичну забудову Києва та Сінного ринку, зокрема, які суперечать законодавству і міжнародним нормам. Копія звернення є в розпорядженні LB.ua.

"Причиною фактичної відсутності захисту культурної спадщини та дотримання логічних містобудівних параметрів, вимог і обмежень забудови земельних ділянок у місті Києві є, на наш погляд, корупційна схема, яка була створена «за часів Януковича», в 2011 році і завдяки діям Міністерства культури України та Київської міської державної адміністрації, що дозволяє безперешкодно обходити будь-які обмеження досі", - кажуть організатори акції.

У своєму зверненні вони надали чіткий перелік дій, який, за їхніми словами, припинить свавілля з забудовою Києва. Так, пропонують скасувати інститут історико-містобудівних обґрунтувань, які узгоджуються з Міністерством культури України, а також скасувати дозвіл на будівництво низки об'єктів.

"Ми знаємо, що ви не є авторами цієї схеми збагачення, що веде до остаточного спотворення столиці України, і віримо, що ви не є її бенефіціарами. Але зараз саме ви є тими особами, які можуть знищити цю схему і захистити історичний центр Києва від подальшого руйнування", - йдеться у зверненні до Гройсмана і Кличка. Крім того, активісти закликали прем'єра і мера публічно оголосити, якщо вони вважають масштабне будівництво на місці колишнього Сінного ринку з існуючою транспортною інфраструктурою в Шевченківському районі Києва допустимим. Або ж якщо вирішення цих питань не входить до переліку їх можливостей.

Щоб привернути увагу до свого звернення і ініціативи активісти оголосили про проведення безстрокової мирної акції щоп'ятниці під КМДА. Перша відбулася 17 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram