ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранені 4 військових

Бойовики відкривали вогонь по українських позиціях 37 разів.

За добу на Донбасі поранені 4 військових
Архив
Фото: EPA/UPG

Четверо українських військовослужбовців отримали пораненняя під час антитерористичної операції 1 квітня.

Про це повідомляється на сторінці прес-центру штабу АТО в Facebook.

"Чотири українських захисники отримали поранення", - свідчить повідомлення.

Відзначається, що бойовики відкривали вогонь по українських позиціях 37 разів. Зокрема, на маріупольському напрямі з міномета калібру 82 мм бойовики відкривали вогонь по опорних пунктах в районі Березового, з БМП і стрілецької зброї вівся вогонь поблизу Широкиного, з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - по Водяному.

Позиції військових поблизу Березового, Павлополя і Гнутового обстрілювали з великокаліберних кулеметів.

На донецькому напрямку з мінометів калібру 120 і 80 мм, а також з БМП і стрілецької зброї були обстріляні опорні пункти біля Луганського.

З великокаліберних кулеметів і гранатометів різних систем противник вів обстріл по Авдіївці, з гранатометів - по Верхньоторецькому, а з великокаліберних кулеметів - по Кам'янці.

Поблизу Авдіївки, Верхньоторецька і Майорська активно діяли снайпери бойовиків, а по захисниках Троїцького противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї.

У Луганській області позиції сил АТО в районі Станиці Луганської обстрілював снайпер.

У повідомленні наголошується, що, незважаючи на провокації з боку бойовиків, українські військовослужбовці дотримуються режиму тиші.

Нагадаємо, 29 березня в Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації на Донбасі була досягнута домовленість про припинення вогню на Донбасі з 1 квітня і про розведення сил у Станиці Луганській з 6 квітня. Президент Петро Порошенко доручив силам АТО припинити вогонь з 1 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram