ГоловнаСуспільствоВійна

В Авдіївці не вдалося відновити електропостачання

Почався обстріл, і бригади повернулися.

В Авдіївці не вдалося відновити електропостачання
Фото: Макс Требухов

Електропостачання Авдіївки в суботу не вдалося відновити через обстріли, повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Лінії сьогодні не зможуть полагодити", - сказав Жебрівський.

За його словами, на території, підконтрольній владі, лінію полагодили, однак є ще пошкодження на непідконтрольній території.

"В районі Ясинуватої повалено стовп... З нашої сторони ремонтники виходили, а з іншого боку спочатку не виходила ОБСЄ, а потім, коли ОБСЄ погодилася, бойовики почали бити по "промці" - отримали відповідь. І фактично сьогодні ремонтники повернулися назад, відновлення електропостачання в Авдіївці не буде", - сказав Жебрівський.

За його словами, зараз йдуть переговори про встановлення режиму тиші на завтра для ремонту.

Жебрівський також повідомив, що опалення в Авдіївці відключати не будуть, наразі немає електропостачання. Водночас питну воду через відсутність в місті електроенергії подаватимуть раз на день.

"Про питну воду. Ще вчора йшла самопливом до другого поверху. Зараз ми знову підтягнули туди генератор і раз на добу будемо качати воду", - сказав Жебрівський.

Нагадаємо, ввечері 29 березня Авдіївка вкотре була знеструмлена через бойові дії. Зупинила роботу і Донецька фільтрувальна станція, яка забезпечує місто водою. Відремонтувати ЛЕП намагаються вже третій день.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram