ГоловнаСуспільствоВійна

Четверо військових були поранені першого дня чергового перемир'я

На донецькому напрямку бойовики застосовували міномети калібрів 120 мм і 82 мм. 

Четверо військових були поранені першого дня чергового перемир'я
Фото: Макс Левин

Попри досягнуті в Мінську домовленості про перемир'я на Донбасі з 1 квітня, бойові дії тривають. Від початку дня уздовж розмежування бойовики 20 разів порушили режим тиші, у результаті чого були поранені четверо українських військових.

Про це йдеться у вечірньому зведенні штабу АТО.

На донецькому напрямку бойовики застосовували міномети калібрів 120 мм і 82 мм, озброєння БМП (Луганське), гранатомети (Верхньоторецьке), великокаліберні кулемети (Авдіївка), стрілецьку зброю (Луганське, Авдіївка, Троїцьке). Також активно діяли снайпери біля Майорського, Авдіївки і Верхньоторецького.

Неспокійно було на півдні Донецької області, особливо біля Водяного, де "ДНРівці" стріляли із протитанкових ракетних комплексів, гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї. Також вогонь вели по позиціях українських морпіхів під Широкиним і Гнутовим.

На Луганщині бойових дій не було, тільки позиції в районі Станиці Луганської обстрілював ворожий снайпер.

Нагадаємо, 29 березня в Мінську в ході засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації на Донбасі була досягнута домовленість про припинення вогню на Донбасі з 1 квітня і про розведення сил біля Станиці Луганської з 6 квітня. Президент Петро Порошенко доручив силам АТО припинити вогонь з 1 квітня.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram