ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери повідомили про активізацію артилерії бойовиків

"Другий день поспіль з Маріуполя і Покровська вилітають борти з пораненими бійцями".

Волонтери повідомили про активізацію артилерії бойовиків
Фото: Нелли Вернер

Волонтери повідомляють про активізацію артилерії підтримуваних Росією бойовиків "ДНР" на Маріупольському напрямку, а також з боку Докучаєвська і південної сторони Донецька.

"Другий день поспіль з Маріуполя і Покровська вилітають борти з пораненими бійцями. За останні два дні 10 важко поранених військовослужбовців доставлені в Дніпро з різними ступенями осколкових поранень. Від ампутованих кінцівок до відкритих ран голови. Двоє загинуло після обстрілу ворожої артилерії серед білого дня", - повідомляють у волонтерському фонді "Повернись живим".

Відносна тиша зберігалася в Авдіївці, але з настанням темряви кожен день оборонні редути Збройних сил обстрілюють танками і крупнокаліберними мінометами.

Волонтери відзначають, що через обстріли моніторингова місія ОБСЄ не може дістатися до населених пунктів на лінії розмежування, щоб фіксувати порушення з боку проросійських окупаційних військ.

Водночас у "Повернись живим" відзначають зниження активності роботи ворожих розвідувальних груп і піхоти.

"Удень і вночі тепловізори не вимикаються, вираховуючи противника, навіть добре замаскованого. Сьогодні перед нами стоїть завдання забезпечити всіх командирів сучасними гаджетами з програмою наведення вогню, щоб після першого пострілу, ворожий танк тікав від вогню", - пояснюють у фонді.

Реквізити та контакти волонтерського фонду "Повернись живим" можна знайти на його сторінці в фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram