ГоловнаСуспільствоЖиття

4-річній дівчинці потрібна допомога в лікуванні раку

Батьки просять відгукнутися донорів крові

4-річній дівчинці потрібна допомога в лікуванні раку
Варвара
Фото: Facebook/Валентина Аверьянова

4-річній Варварі Хозеєвій потрібна допомога в лікуванні гострого промієлоцитарного лейкозу (раку крові). Зараз дитина перебуває на лікуванні в Центрі дитячої онкогематології Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ». 4 березня дівчинка почала першу хіміотерапію. Зараз мама Варі перебуває на 6-му місяці вагітності.

"Я помітила, що у дочки на ніжках почали з'являтися синці від найменшого удару, а на обличчі червоні цятки, наче лопалися судини. Ми звернулися до гематолога, здали аналізи, нас направили в Охматдит. Звідти ми вже не вийшли. Зараз Варя відчуває себе погано, їсти не хоче, будемо давати їй спеціальні суміші для підтримки організму. Лікарі кажуть, що ніби динаміка позитивна, але реакцію організму на хімію можна буде зрозуміти пізніше. Аналізи у неї все ще стабільно погані", - розповіла мама Варі, Олена Хозеєва. 

Батьки також просять чоловіків з групою крові 1 (-) і 1(+) стати донорами тромбоконцентрату, а жінок з кров'ю 1 (-) здати еритроцитарну масу. Щопонеділка, у вівторок, середу та четвер з 9:00 до 13:00 кров можна здати за адресою вул. В. Чорновола 28/1, Національна дитяча спеціалізована лікарня Охматдит

"Основна недостача у нас в тромбоконцентраті. Його можна взяти у чоловіків, але попередньо потрібно пройти проби, а тому не всі донори можуть підійти. За весь час доньці підійшов тромбоконцентрат від трьох донорів, а кров потрібна їй щодня", - пояснила Олена Хозеєва.

Інформація про діагноз - в групі Facebook.

Банківські реквізити:

Картка Приватбанку: Хозеєва Олена Миколаївна (мама Варі) 4149 4393 9485 3752 

За додатковою інформацією можна звертатися безпосередньо до батька дівчинки - Сергія Хозеєва (тел. +380985174002)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram