ГоловнаСуспільствоПодії

Активісти залізничної блокади почали зупиняти вантажні поїзди з РФ у Сумській області (Оновлено)

В "Укрзалізниці" повідомили про врегулювання ситуації з блокуванням залізниці в Конотопі.

Активісти залізничної блокади почали зупиняти вантажні поїзди з РФ у Сумській області (Оновлено)
Архив
Фото: Facebook/Cемен Семенченко

Активісти залізничної блокади почали зупиняти вантажні поїзди з Росії в Конотопі Сумської області.

Про це йдеться в повідомленні штабу блокади в соціальній мережі Facebook.

"У зв'язку з незаконною відмовою "Укрзалізниці" надати документи на поїзди, які везуть із території Росії й окупованих територій України через Росію вантажі, документи про їх походження та пункти призначення, акція в Конотопі триває. Народні депутати надають допомогу штабу блокади торгівлі з окупантами, зупиняють вантажні поїзди і здійснюють перевірку документів безпосередньо в машиніста", - йдеться в повідомленні.

Електричок і пасажирських поїздів учасники акції не зупиняють.

Штаб блокади очікує від "Укрзалізниці" негайного виконання законних вимог і надання зазначених документів для контролю.

Оновлення: Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом блокування активістами штабу блокади поїздів у Конотопі Сумської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби поліції.

Провадження відкрито за ст. 279 ч. 1 КК України "Блокування транспортних комунікацій шляхом перешкоджання або іншим способом, що порушило нормальну роботу транспортних засобів".

У Нацполіції є звернення Конотопського відділення "Укрзалізниці" про завдані збитки зупинкою вантажних поїздів.

"Сьогодні народні депутати України, які разом зі своїми прихильниками влаштували протестну акцію в районі залізничних шляхів на проспекті Миру, 38, в Конотопі, зупинили два українських вантажних потяги. Одного - на чотири хвилини, іншого - більш ніж на годину", - повідомляє поліція.

Начальник Головного управління поліції області Микола Лушпієнко, який також перебуває на місці події, закликав учасників блокади вирішувати питання виключно в правовому полі, не блокувати рух залізниці.

Санкція 279 статті КК передбачає штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів громадян або виправні роботи на строк до 2 років, або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3-х років.

Слідство триває.

Оновлено 18:14. В "Укрзалізниці" повідомили про врегулювання ситуації з блокуванням залізниці в Конотопі. За інформацією прес-служби компанії, з депутатами й учасниками блокування залізниці досягнуто домовленостей.

Зокрема, залізничники домовилися надавати раз на місяць народному депутату - учаснику блокування залізниці інформацію про вантажі, які перевозять між Україною і РФ. Окрім цього, всі поїзди на прикордонній станції Хутір-Михайлівський проходять необхідні процедури прикордонного та митного контролю.

Учасники блокади погодилися не перешкоджати руху поїздів і покинути місце блокування.

Нагадаємо, раніше активісти залізничної блокади на лінії розмежування відкрили новий редут у Конотопі Сумської області.

5 березня Московська залізниця повідомила, що поїзди в Україну йдуть без перешкод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram