ГоловнаСуспільствоПодії

ОУН відхрестилася від руху Коханівського

"Такі події використовують радше вороги України, зокрема Москва", - зазначив голова ОУН Червак.

ОУН відхрестилася від руху Коханівського
Фото: Макс Требухов

Лідер Добровольчого руху ОУН Микола Коханівський, який був організатором учорашніх погромів у Києві, насправді не має жодного стосунку до Організації українських націоналістів.

Про це заявив голова ОУН Богдан Червак, повідомляє "Укрінформ".

На його переконання, такі події "використовують вороги України, зокрема Москва, яка, як правило, їх анонсує, а потім використовує для пропаганди на своїх телеканалах".

"Вони лише використовують назву "ОУН", але ці люди до ОУН не мають жодного стосунку. Так з нашою організацією було завжди. Освіжіть у пам'яті хоча б події Другої світової війни, коли у форму ОУН і УПА переодягалися більшовики і коїли безчинства під маркою ОУН", - додав він.

Червак не коментував дій Коханівського, зазначивши, що "не хотів давати характеристики відверто маргінальному діячеві і вступати в полеміку з людиною, яка не становить якоїсь реальної політичної чи суспільної значимості".

Він також підкреслив, що реальні бійці батальйону не беруть участі в заворушеннях.

"Та немає там нікого, хто воював. Ті, хто воював, вони і далі воюють. Але ніколи ті, хто воював, не робитимуть те, що творить Коханівський. Поговоріть з бійцями, і вони вам розкажуть - чому".

Як приклад він назвав колишнього заступника командира батальйону ОУН Бориса Гуменюка: "Він член нашої організації, воював. Не бігає по Майдану і нічого не курить, хоча запідозрити його в лояльності до нинішньої влади теж не можна".

Нагадаємо, увечері в понеділок на Майдані Незалежності зібралося більше тисячі представників націоналістичних організацій. Мітинг приурочено до річниці початку Євромайдану. Під час акції націоналісти запалили кілька шин. Сталася бійка з поліцією, яка намагалися відібрати покришки.

Серед присутніх - представники "Правого сектору", "ОУН" Миколи Коханівського, "Білого Молота", "Національного опору", є також автомайданівці.

Окрім того, кілька сотень мітингувальників вирушили з Майдану в напрямку Бессарабського ринку, до будівлі, в якій нібито розташовано офіс Віктора Медведчука, вибили там вікна, зламали двері і підпалили офіс. Як пізніше з'ясувалося, мітингувальники сплутали офіс компанії Медведчука і салон краси, який також розташований за цією адресою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram