ГоловнаСуспільствоЖиття

Омелян вимагає не пускати на маршрути поїзди без кондиціонерів

УЗ повинна заборонити використання пасажирських вагонів, що мають технічні несправності.

Омелян вимагає не пускати на маршрути поїзди без кондиціонерів
Фото: photo.bigmir.net

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що "Укрзалізниця" повинна заборонити використання пасажирських вагонів, що мають технічні несправності, зокрема, в яких не працює система кондиціонування.

Про це він заявив під час наради з керівництвом УЗ, повідомляє офіційний сайт міністерства.

Омелян розповів, що на його адресу, а також на адресу міністерства, надходить багато скарг, зокрема про несправні кондиціонери в пасажирських поїздах.

"В Україні триває сезон відпусток, люди сім'ями їдуть на відпочинок. "Укрзалізниця" повинна забезпечити безпеку і комфорт пасажирів. Я розумію, що не можна кардинально виправити ситуацію швидко, але вагони, в яких не працює система кондиціонування, не можуть виходити на маршрут, особливо коли температура повітря сягає 30 градусів і вище. Це - питання здоров'я та безпеки наших громадян", - наголосив міністр.

Він також додав, що поліпшення рівня пасажирських перевезень - головне завдання, яке він поставив перед новим керівництвом УЗ.

Нагадаємо, як раніше писав LB.ua, загальна температура повітря у вагонах класу люкс і купе, відповідно до законодавства, має бути не більш ніж 26 градусів за Цельсієм, а в плацкартних вагонах повинна працювати вентиляція.

Згідно з додатком 6 Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України, у всіх вагонах класу купе і люкс кондиціонування є базовою послугою (тобто обов'язковою). У регіональних експресах кондиціонер повинен бути встановлений тільки в першому класі. У плацкартних вагонах обов'язково повинна працювати вентиляція. Докладніше читайте в блозі Олександра Рудоманова "Спека у вагоні? Що робити?".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram