ГоловнаСуспільствоЖиття

Служба зайнятості рекомендує звільненим міліціонерам і прокурорам службу в армії

На обліку в службі зайнятості перебувають близько 5200 правоохоронців

Служба зайнятості рекомендує звільненим міліціонерам і прокурорам службу в армії
Фото: mil.gov.ua

Державна служба зайнятості рекомендує звільненим співробітникам Міністерства внутрішніх справ, Державної фіскальної служби і прокуратури звернути увагу на проходження військової служби за контрактом у Збройних Силах України.

Про це заявив виконувач обов'язків голови Держслужби зайнятості Сергій Кравченко, повідомляють на сайті відомства.

"Контрактна служба в армії - одна з найпривабливіших з економічного погляду професій, на яку в рамках специфіки своєї роботи слід звернути увагу безробітним правоохоронцям", - зазначив він.

За даними Служби, цього року про звільнення повідомили 25 тис. співробітників МВС і понад 21,5 тис. податківців. Минулоріч було звільнено більш ніж 5 тис. прокурорів.

"Де всім цим людям шукати роботу? Ми переконані, що в розрізі заробітних плат і умінь цих категорій громадян найбільш цікавою і високооплачуваною роботою для них буде служба за контрактом у ЗСУ", - зазначив Кравченко.

Перевертні в нових погонах

Зараз на обліку в службі перебувають близько 5200 правоохоронців (понад 3200 колишніх співробітників МВС, близько 1300 податківців і 700 прокурорів).

"До відома, військовослужбовець за контрактом (солдати і сержанти) і призвані в рамках мобілізації можуть розраховувати на зарплату від 7 тис. грн; командир бригади - 14 тис. грн; командир батальйону - 12 тис. грн; командир роти - 10 тис. грн; командир взводу - 9 тис. грн", - додав він.

Нагадаємо, в лютому керівництво МВС запропонувало співробітникам, які не пройшли атестацію, роботу на Донбасі. У МВС пояснили, що поліція в Донецькій і Луганській областях гостро потребує кадрів: не вистачає близько 3000 співробітників. Крім того, поліцейські з інших регіонів можуть знадобитися, щоб не допустити помсти з боку місцевих співробітників, коли дійде до повернення української влади на окуповані території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram