ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія перефарбувала в білий колір військові КамАЗи з гуманітарною допомогою Донбасу

Таку партію військових КамАЗів неможливо перефарбувати за день

Активісти знайшли в соцмережі "ВКонтакте" фотографії з величезними колонами КамАЗів білого кольору, які готуються вирушити з Росії в Україну з гуманітарною допомогою.

Наприклад, солдат 1117 зенітно-ракетного полку 2 Гвардійської Таманської мотострілецької дивізії Семен Борисов розмістив на своїй сторінці "ВКонтакте" новину про те, що вони фарбували машини і завантажували продукти в КамАЗи, пише InfoResist.

Повідомлення опубліковане о 4:01 ранку 11 серпня, задовго до того, як президент Росії Володимир Путін сповістив світову спільноту про намір "надати гуманітарну допомогу" Україні і направити "гуманітарний конвой".

Видання наголошує, що таку партію КамАЗів неможливо підготувати за день. Усі КамАЗи військові і поспіхом перефарбовані.

Фото: inforesist.org

"Така підготовка "гуманітарного конвою" не може не здивувати, адже раніше вся гуманітарна допомога на Донбас відправлялася засобами МНС. Техніка має характерні смуги, що позначають приналежність до МНС Росії", - пише видання.

Згодом користувачі почали викладати в мережу фото КамАЗів у різних містах Росії.

Фото: inforesist.org

Фото: inforesist.org

Також в Інтернеті опублікували відео, на якому видно, як військові КамАЗи перефарбовують у білий колір для гуманітарної місії. На відео вантажівки стоять біля військової бази в оточенні значного числа військових.

Як повідомляли, Міжнародний Комітет Червоного Хреста повідомив, що доставка гуманітарної допомоги в Україну виключає будь-який озброєний ескорт.

Нагадаємо, 11 серпня президент України Петро Порошенко запропонував організувати гуманітарну місію під егідою Червоного Хреста. Цю ідею вже підтримав президент США Барак Обама.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram