ГоловнаПолітика

Путін направить в Україну "гуманітарний конвой"

Відбулася телефонна розмова Путіна і Баррозу

Путін направить в Україну "гуманітарний конвой"
Фото: EPA/UPG

Володимир Путін заявив, що направляє в Україну "гуманітарний конвой". Про це він заявив у телефонній розмові з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, повідомляє прес-служба Кремля.

Як повідомляється, відбулася телефонна розмова Володимира Путіна з Головою Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу.

Путін "акцентував увагу на катастрофічних наслідках проведеної київською владою військової операції в південно-східних регіонах та необхідності термінової доставки в зону конфлікту гуманітарної допомоги".

"Зазначено, що російська сторона у взаємодії з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста спрямовує в Україну гуманітарний конвой", - йдеться у повідомленні.

Путін і Баррозу обговорили також деякі актуальні питання співробітництва Росія - Євросоюз, зокрема в контексті підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС і прийнятих Росією у відповідь заходів на санкції Заходу, що передбачають заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з країн ЄС.

Нагадаємо, РНБО повідомляє, що Росія стягнула до кордону з Україною 45 тисяч військових, 160 танків, 1360 бойових броньованих машин, 390 артилерійських систем, 150 установок "Град", 192 бойових літаки і 137 ударних вертольотів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram