ГоловнаПолітика

МВС перевіряє п'ять версій викрадення Булатова

Слідчі допитали близьких міністра молоді та спорту

МВС перевіряє п'ять версій викрадення Булатова
Архив
Фото: Макс Левин

Міністерство внутрішніх справ вважає, що залякування було найвірогіднішою метою викрадення міністра молоді та спорту Дмитра Булатова 22-30 січня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

"Всього слідчі перевіряють 5 версій скоєння злочину. Найімовірнішими з них є версії про викрадення Дмитра Булатова у зв'язку з його суспільно-політичною діяльністю з метою залякування, а також викрадення з метою вимагання викупу від керівників Євромайдану за повернення активіста", - сказано в ньому.

У повідомленні стверджується, що слідчі допитали близьких Булатова, які надали важливу для розслідування інформацію.

Крім того, співробітники слідчо-оперативної групи вивчили кореспонденцію щодо Булатова, адресовану колишньому Генеральному прокурору Віктору Пшонці, що надійшла від фізичних та юридичних осіб, а також іноземних держав.

До матеріалів справи долучено результати судово-медичної експертизи, проведеної Міністерством юстиції Литви в лютому у Вільнюсі.

У них зафіксовано перелік тілесних ушкоджень, заподіяних потерпілому.

З метою отримання висновків з тих питань, які вимагають спеціальних знань, слідчі призначили проведення молекулярно-генетичної, судово-психологічної та інших експертиз.

Розслідування провадження триває.

Нагадаємо, Дмитро Булатов зник 22 січня, через тиждень - 30 січня - його знайшли в селі Вишеньки Бориспільського району побитим. Як розповів сам активіст, весь тиждень його катували і били, після чого викинули в лісосмузі. Звідти він пішки дістався до села і зміг подзвонити друзям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram