ГоловнаПолітика

Кабмін створив Держслужбу у справах ветеранів, інвалідів та учасників АТО

Відомство, зокрема, працюватиме над реабілітацією військових

Кабмін створив Держслужбу у справах ветеранів, інвалідів та учасників АТО
Фото: www.kmu.gov.ua

Уряд створив Державну службу у справах ветеранів, інвалідів та учасників антитерористичної операції.

Про це журналістів повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час відвідування поранених військовослужбовців у Головному військовому клінічному госпіталі в Києві.

"Ми сьогодні вранці ухвалили рішення про створення окремої Державної служби у справах ветеранів, інвалідів та учасників АТО", - сказав він.

При цьому він зазначив, що Держслужба має працювати над реєстрацією учасників АТО, їх соціальним забезпеченням, працевлаштуванням, медичною та психологічною реабілітацією.

Також служба відповідатиме за забезпечення житлом тих родин загиблих військовослужбовців, які не мають відповідних житлових умов.

За словами Яценюка, Кабмін наполягав на створенні окремого міністерства у справах ветеранів, однак лідери парламентських фракцій не підтримали цю ідею.

Він вважає, що головою нової служби має стати учасник АТО. Призначення голови Держслужби відбудеться після завершення відкритого конкурсу на цю посаду.

Нагадаємо, загальна кількість загиблих військових від початку АТО станом на 9:00 11 серпня становить 568 осіб, ще 2120 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram