ГоловнаСуспільствоЖиття

Волонтери навчили киян економити на електроенергії

Учасники проекту Energy Evolution.UA розповіли, як нанотехнології врятують Україну від енергетичної кризи

Волонтери навчили киян економити на електроенергії

В умовах стрімкого зростання тарифів на комунальні платежі  проблема економії електроенергії дедалі більше турбує українців.

Минулої неділі на Оболонській набережній відбулась освітньо-творча акція, в рамках якої активісти волонтерського проекту Energy Evolution.UA розповідали киянам про те, як заощадити на освітленні.

"Нам вдалося надихнути ідеєю проекту одну з міжнародних компаній-розробників енергозберігаючих джерел світла, завдяки чому кожен відвідувач акції отримав можливість обміняти лампу розжарювання на світлодіодну лампу MAXUS і особисто оцінити вигоди енергозберігаючого освітлення", - зазначила Поліна Башкіна, громадський координатор ініціативи.

Використовуючи енергозберігаючі лампи, можна заощадити близько 90% електроенергії.

Запрошені художники допомагали всім охочим із застарілих "лампочок Ілліча" створити різні предмети декору для оздоблення будинку.

Отримати інформаційну листівку, взяти участь у тематичній вікторині і дізнатися більше про можливості економити на оплаті електроенергії - за задумом організаторів акції ці прості дії здатні змінити ставлення українців до теми енергозбереження.

За словами координатора Energy Evolution.UA Поліни Башкіної, через нераціональне використання електроенергії Україна щорічно втрачає до 185 млрд грн. Перехід на енергозберігаюче світлодіодне освітлення дозволить заощадити до 90% енергії і значно скоротити суми в рахунках за електрику.

Energy Evolution.UA - волонтерська ініціатива з розвитку культури енергозбереження, реалізована за підтримки Національного екологічного центру України. Мета проекту - енергетична еволюція країни і виховання свідомості громадян у питаннях необхідності розумного споживання ресурсів. Довгострокова мета - енергетична незалежність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram