ГоловнаСуспільствоЖиття

Обстеження місця падіння "Боїнга" може тривати кілька тижнів

У Харків привезли знайдені напередодні останки загиблих під час аварії

Обстеження місця падіння "Боїнга" може тривати кілька тижнів
Фото: EPA/UPG

Місце падіння малайзійського літака можуть обстежувати ще кілька тижнів. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на керівника пошукової місії Пітера Яп Алберсбергера, який виступив сьогодні на брифінгу в Харкові.

"Якщо говорити про час, то рахунок йде не на дні, а на тижні. Територія падіння "Боїнга" дуже велика. Ми розділили її на п'ять частин. Опрацьовано п'яту частину", - передає агентство слова Яп Алберсбергера.

За його словами, перші кілька днів після трагедії відшукувати останки допомагали місцеві жителі.

"Там діти не можуть гратися, де хочуть, боячись наштовхнутися на останки й уламки. Фермери з тієї ж причини не можуть збирати урожай", - пояснив мотивацію жителів Алберсбергер.

Сьогодні до Харкова потягом було доставлено останки ще кількох тіл загиблих при катастрофі лайнера "Боїнг-777" у Донецькій області. Зокрема, за попередньою інформацією, фахівці привезли зразки ДНК 25 жертв і персональні речі 27 загиблих. До цього тіла і речі були в Донецькому морзі, де їх вивчали голландські експерти. Фахівці з Нідерландів, Австралії та Малайзії готують останки і речі до відправки в Ейндховен.

Нагадаємо, 17 липня літак малайзійських авіаліній "Боїнг-777" було збито терористами неподалік від Сніжного Донецької області. Загинули 298 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram