ГоловнаПраво

Справу проти Чорновол буде розглядати Дарницький райсуд Києва

Колишній депутатці закидають умисне вбивство.

Справу проти Чорновол буде розглядати Дарницький райсуд Києва
Фото: nfront.org.ua

Київський апеляційний суд визначив підсудність кримінального провадження проти колишньої депутатки Верховної Ради Тетяни Чорновол за Дарницьким районним судом Києва.

Про це повідомила пресслужба апеляційного суду.

Чорновол обвинувачується в умисному вбивстві (п.п. 5, 12 ч. 2 ст. 115 КК України) під час підпалу офісу Партії регіонів у дні Революції гідності в лютому 2014 року.

Справу мав би розглядати суд Печерського району, де знаходився офіс ПР, але його судді взяли самовідвід, мотивуючи це тим, що брали участь у пов’язаному кримінальному провадженні щодо "беркутівців". Після цього у Печерському суді не знайшлося достатньої кількості суддів, щоб сформувати новий склад суду.

Нагадаємо, Чорновол була активною учасницею Революції гідності. 25 грудня 2013 року її жорстоко побили на автодорозі в районі Борисполя. Чорновол заявила, що побиття було організовано тодішньою владою. У 2014 році вона увійшла в першу п'ятірку виборчого списку партії "Народний фронт" і стала депутаткою Ради восьмого скликання.

У квітні 2020 року Чорновол вручили підозру у вбивстві працівника офісу Партії регіонів у лютому 2014 року. За версією слідства 18 лютого 2014 року Чорновіл із "невстановленою особою чоловічої статі" влаштували підпал будинку на вулиці Липській, у якій був офіс партії. У результаті пожежі загинув  57-річний комп'ютерник Володимир Захаров, який знаходився у будівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram