ГоловнаПраво

Вибух у Білогородці: затриманому оголосили про підозру в умисному вбивстві та підпалі будинку (оновлено)

Підозрюваний зізнався у вбивстві і кається у злочині.

Вибух у Білогородці: затриманому оголосили про підозру в умисному вбивстві та підпалі будинку (оновлено)
Фото: ДСНС

Правоохоронці оголосили про підозру чоловікові, який влаштував підпал у п'ятиповерховому будинку в селі Білогородка, щоб приховати сліди жорстокого вбивства.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

"Громадянину повідомлено про підозру в умисному вбивстві, вчиненому з особливою жорстокістю, а також умисному знищенні та пошкодженні чужого майна, вчиненому шляхом підпалу, вибуху, що спричинило тяжкі наслідки (п. 4 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 194 КК України)", - сказано в повідомленні.

За даними слідства, мешканець села Білогородка Київської області з метою приховування вбивства намагався знищити сліди злочину шляхом підпалу. У результаті вибуху в багатоквартирному будинку розпочалася пожежа, в результаті якої постраждало 8 осіб. У квартирі, де стався вибух, було виявлено тіло чоловіка.

Розслідуванням встановлено, що смерть загиблого настала не внаслідок вибуху чи пожежі – йому перерізали горло та завдали численні удари ножем у груди, вирізали серце і частину легенів.

Правоохоронці затримали підозрюваного в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Продовжується збір доказів та встановлення всіх обставин вчинення кримінальних правопорушень.

Раніше повідомляли, що зловмисником є моряк 1978 року народження. Відомо, що він має родину, яка мешкає у Севастополі.

Оновлення. Голова поліції Київської області Андрій Нєбитов оприлюднив відео, в якому підозрюваний зізнається у жорстокому вбивстві.

"Скоїв вбивство у стані афекту. Приховати сліди злочину  вирішив шляхом підпалу квартири і самого тіла за допомогою бензину. В злочині розкаююсь, свою провину визнаю, готовий співпрацювати зі слідством", - заявив підозрюваний.

За попередніми даними, завтра суд обере чоловікові запобіжний захід.

Нєбитов нагадав, що через вибух у житловому будинку Бучацького району постраждали понад 10 осіб. На місці злочину було виявлено тіло чоловіка, яким виявився 47-річний уродженець Кременчука.

Експерт встановив, що чоловік загинув ще до пожежі через численні поранення. Поліція Київської області затримала підозрюваного. 43-річний чоловік, який жив неподалік від убитого, зізнався, що скоїв злочин через сварку за гараж, який він надавав в оренду загиблому.

Нагадаємо, 21 червня в селі Білогородка Київської області стався вибух у п'ятиповерхівці. Після цього почалася масштабна пожежа, яка охопила два останніх поверхи та покрівлю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram