ГоловнаПраво

Суд відправив під домашній арешт ексміністра Рудьковського, - ЗМІ

В Офісі генпрокурора не згодні з таким рішенням і оскаржуватимуть його в апеляційній інстанції.

Суд відправив під домашній арешт ексміністра Рудьковського, - ЗМІ
Фото: golos.ua

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту ексміністру транспорту та колишньому депутату Миколі Рудьковському, який підозрюється у викраденні колишнього керівника приватного акціонерного товариства "Нафтогазвидобування" Олега Семінського.

Про це повідомляють “Українські Новини” з посиланням на прес-службу Офісу генпрокурора.

"Печерський райсуд Києва обрав підозрюваному колишньому народному депутату запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту", - повідомили в Офісі генпрокурора.

Зазначається, що в Офісі генпрокурора не згодні з таким рішенням і оскаржуватимуть його в апеляційній інстанції.

Офіс наполягає на застосуванні до Рудьковського запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки він підозрюється в скоєнні насильницьких злочинів, зокрема, незаконному позбавленні волі людини і тортурах.

Олег Семінський наразі є депутатом Верховної Ради від фракції "Слуга народу".

Нагадаємо, 25 лютого Служба безпеки України повідомила, що розкрито резонансне викрадення топменеджера Нафтогазвидобування Олега Семінського, що трапилося у 2012 році. Спецслужба не називає імені замовника, однак перелічені посади вказують на те, що це - Микола Рудьковський. Семінський звинувачував його у злочині зразу після викрадення.

У грудні 2019 року Московський суд засудив Рудьковського до двох років колонії загального режиму за "напад на посольство РФ у Києві".

Рудьковський був міністром транспорту і зв'язку часів президентства Віктора Ющенка, екснардеп VII скликання від Партії регіонів (2012-2014). Після розгону студентського мітингу 30 листопада 2013 року Рудьковський написав заяву про звільнення з Партії регіонів.

21 лютого 2014 року Рудьковський був ініціатором внесення на розгляд Верховної Ради України законопроєкту про імпічмент Януковичу. 23 червня 2014 року Рудьковського обрали новим головою Соціалістичної партії України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram