ГоловнаПолітика

Прикордонники не пропустили Порошенка в закордонне відрядження (доповнено)

Нардеп каже, що їхав до Польщі та США на перемовини. 

Прикордонники не пропустили Порошенка в закордонне відрядження (доповнено)

Народного депутата Петра Порошенка не випустили у закордонне відрядження. Політик повідомив, що має підписане головою Верховної Ради відрядження, але прикордонники заборонили перетин кордону.

Лідер партії "Євросолідарність" сказав, що мав десятки запланованих зустрічей в Польщі та США. Зокрема, щодо зняття блокади перевізників на польському кордоні.

"З американцями – про забезпечення фінансування воєнної допомоги, яка майже вичерпалася цього року, під загрозою в майбутньому. А без неї нам росію не перемогти. Ситуація надзвичайно складна. Тому акцент в програмі — на проблемних республіканцях. Зірвано мою зустріч з новим спікером палати представників Джонсоном", – стверджує політик. 

Доповнення. Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко у коментарі УП сказав, що Порошенка не пропустили через скасування його відрядження.

"Відносно народного депутата, про якого ви цікавитесь, у прикордонників наявне підтвердження, що його відрядження за кордон скасоване. Саме тому його було не пропущено через державний кордон України", – сказав він. 

Нагадаємо, торік у травні Порошенка двічі не випустили за кордон. Політик збирався на Парламентську асамблею НАТО.Виїхати він зміг лише із третьої спроби. 

Виїзд за кордон парламентарів і посадовців можливий лише в службове відрядження – це встановлено урядовою постановою від січня 2023. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram