ГоловнаПолітика

Аваков і Яценюк спростували створення партії з Разумковим

Ексглава МВС переконаний, що фейки про єдиний політичний проєкт "РАЯ" продукують в Офісі президента.

Аваков і Яценюк спростували створення партії з Разумковим
Фото: dyvys.in

Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і лідер партії "Народний фронт", експрем’єр Арсеній Яценюк спростували інформацію про створення спільної з Дмитром Разумковим політичної партії.

Сьогодні Арсен Аваков розповів, що інформацію про його намір створити спільну партію з Разумковим, за твердженням журналістів, підтвердили кілька нардепів від "Слуги народу".

"Відповідь: ні, не правда, – відповів він на запит РБК-Україна. – Але нам відомо, що після переляку та довгої наради Єрмака та Подоляка, ОП ухвалив рішення контратакувати фейками про єдиний політичний проєкт Аваков-Яценюк-Розумков".

Ексглава МВС наголосив, що не планує брати участь у партії Дмитра Разумкова.

"Попри те, я бажаю успіху і йому, і Гройсману, і Тимошенко, і Смешку, і Ляшку, і Кличку, і багатьом іншим – у роботі в Україні на основі професійних, а не імітаційних дій. Зроблю все, щоб їхні зусилля створили синергію на благо України".

Вигадникам "цього та інших фейків від Єрмака та подоляків" Аваков відповів словами з "Дюни" Френка Герберта: "Страх вбиває розум".

Учора в ефірі одного з телеканалів перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко звинуватив Разумкова, що той нібито пішов на об'єднання з Аваковим і Яценюком, назвавши це "Блок РАЯ".

Речниця Яценюка Ольга Лаппо у відповіді на запит LB.ua спростувала цю інформацію.

"У відповідь на ваш запит повідомляємо, що жодні переговори про створення політичної сили, про яку ви зазначаєте, не ведуться", - йдеться у відповіді пресслужби Арсенія Яценюка.

Нагадаємо, що 5 листопада стало відомо про створення Разумковим обʼєднання "Розумна політика". 8 листопада ексспікер Ради оприлюднив оприлюднив прізвища 25 депутатів, які увійшли до його міжфракційного обʼєднання. Більшість із них – нардепи від "Слуги народу".

Після зняття Разумкова з посади голови парламенту він неодноразово говорив, що буде формувати власну політичну силу. Ексголова Верховної Ради заявляв, що нова партія, яку він збирається створити, за ідеологією буде заснована на "розумному консерватизмі". Нардеп переконаний, що реформи в Україні повинні проводитися зрозуміло для людей, бізнесу і міжнародних партнерів.

Нагадаємо, Аваков несподівано звільнився з уряду в липні 2021 року після того, як сім з половиною років очолював Міністерство внутрішніх справ. Він був єдиним міністром, який прийшов після зміни влади в Україні 2014 року і не втратив своєї посади. Аваков очолював МВС у першому Кабміні Арсенія Яценюка, другому Кабміні Яценюка та уряді Володимира Гройсмана. Після зміни президента лишився міністром за уряду Олексія Гончарука і Дениса Шмигаля.

Аж у листопаді, пояснюючи причини своєї відставки, ексглава МВС заявив, що не хоче "брати участь у деяких речах, з якими не згоден".

"Народний фронт" - це політична партія, створена Арсенієм Яценюком і Олександром Турчиновим у 2014 році. До створення партії багато членів партії, зокрема Арсеній Яценюк та Арсен Аваков, були членами партії ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Нині Яценюк - полова Полiтичної ради партії "Народний фронт", Аваков - член Полiтичної та Вiйськової ради "Народного фронту".

"Народний фронт" позиціонує себе як команда лібералів в економіці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram